DÜZEYSİZLİK, NİTELİKSİZLİK, SIĞLIK…

DÜZEYSİZLİK, NİTELİKSİZLİK, SIĞLIK…
6 Aralık 2022 22:57
347
A+
A-

Ceyhun Balcı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi hanımı uyuyor gösteren görsel sosyal medyayı salladı. Her şeyden önce görseller her zaman gerçeği yansıtmaz ilkesine vurgu yapmakta yarar var. Uyanık birini uyuyormuş gösteren bir fotoğraf çekmeniz için çok da becerili olmanız gerekmez. Şans biraz yanınızdaysa böyle bir kareyi almanız işten değildir.

Atatürk üzerine ciltlerce kitap yazmış olan Yılmaz Özdil de bu tartışmaların orta yerinde. Anlaşıldığı kadarı ile kimilerinin içinde hiç ölmeyen ve bulduğu her fırsatta devinime geçen bir magazin ruhu var.

Yılmaz Özdil’in savunmasına bakar mısınız?

O görseli CHP’nin medya bürosu servis etmişmiş.

Kuşkusuz öyledir.

Burada tartışılması gereken görseli kimin servis ettiği kadar kimin paylaştığı olmalıdır.

Selvi hanımın gözlerinin kapanmış olması mıdır bu olayda odaklanılması gereken?

Böyle bir görseli paylaşarak söz konusu toplantıda göz ardı edilmemesi gereken ayrıntılar perdelenmiş olmuyor mu?

Türkiye iktidarca yağmalanırken ve talan edilirken muhalefetin işi tarihte hiç olmadığı kadar kolaylaşmış olmuyor mu? Ekonomik krizin yarattığı hoşnutsuzluk da eklendiğinde güncel iktidarın iktidarla ilişkisi pamuk ipliğiyle açıklanacak denli zayıflamış olmuyor mu? Ustaca bir vuruş ülkedeki iktidar değişimi gereksinimini yaşama geçirmez mi?

Durum böyleyken, ekonomiyi kurtarmayı 100 milyar dolar bulmaya indirgemek iktidarının hemen her gününü sıcak para bulma uğraşıyla geçiren iktidara yaşam öpücüğü vermek anlamına gelmiyor mu?

Türkiye’de sayamayacağımız kadar çok olan milli ekonomi uzmanı varken uzaklarda kurtarıcı aramak ve bulmak, bununla da yetinmeyip toplumun önüne bir hünermiş gibi sunmak eleştiriyi ve sorgulanmayı hak etmiyor mu?

Birisinin aklına geldi de sorguladı mı bilmemekle birlikte ülkenin başkenti Ankara yerli yerinde dururken, ekonomik kurtuluş reçetesini İstanbul’dan duyurmak kurucu partiye yakışıyor mu?

Selvi hanımın uyuklayan görseline gösterdiği ilgiye bakılırsa Özdil sıkça yinelediği “CHP kurtulmadan Türkiye kurtulmaz” tezinden vazgeçmiştir.

Sorular çok olmakla birlikte yer sınırlı, zaman kısıtlı.

Magazin tadında bir görsel paylaşımı üzerinden ilgi çekmek, beğeni almak düzeysizlik, niteliksizlik, sığlık değilse nedir?

Bir de bunu yapanın ilgi görme ve beğeni alma gereksinimi içinde olmadığı gerçeği anımsandığında yaşananın ürperticiliğini anlamak kolaylaşacaktır.

Her fırsatta siyasileri suçlamak, onları yetersizlikle etiketlemek hiç kuşkusuz doğru olsa da işin kolayı.

Gazetecisi, aydını, okuryazarı böyle yaparsa siyasetçiye nasıl kızabiliriz diye düşünmekten alamadım kendimi!

Yazıklar olsun…

Not : Yapılana inat bu görseli paylaşmıyorum. Hem önem taşımadığı hem de asıl fotoğrafın görülmesini engellediği için. Bu görseli sorumsuzca ve gereksizce paylaşanların Selvi hanıma özür borçlu olduklarını anımsatarak…

Azim ve Karar, 06.12.2022

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.